Skip Navigation LinksAmmattikorkeakoulutus > Kansainvälisyys
Kansainvälisyys

Ammattikorkeakoulutuksen kansainvälisyysraporteilla voi tarkastella ammattikorkeakoulujen ulkomaalaisten opiskelijoiden opiskelija- ja tutkintomääriä sekä opiskelijoiden ja henkilökunnan kansainvälistä liikkuvuutta. Opiskelija​- ja tutkintotietoja on tarjolla tilastovuodesta 2001 alkaen. Kansainvälisen liikkuvuuden tietoja on tarjolla tilastovuosilta 2010–​2017.

Tällä sivulla olevien tietojen lisäksi kansainvälisyys näkyy 

Ammattikorkeakoulujen ulkomaalaiset opiskelijat ja tutkinnon suorittaneet

​Uudet ulkomaalaiset opiskelijat

Uudet ulkomaalaiset opiskelijat tilastovuoden 20.9. tilanteen mukaan. (25.7.2017: Huom! Uusien opiskelijoiden laskentatapa yhtenäistetty Opiskelijat ja tutkinnot -osion laskentatavan kanssa.)​

Ammattikorkeakoulu
Koulutuksen maakunta
Koulutusala
OKM ohjauksen ala
Tilastovuosi

Ulkomaalaiset opiskelijat

Ammattikorkeakouluihin läsnä- tai poissaolevaksi kirjautuneet tutkintoon johtavan koulutuksen ulkomaalaiset opiskelijat tilastovuoden 20.9. tilanteen mukaan.

Ammattikorkeakoulu
Koulutuksen maakunta
Koulutusala
OKM ohjauksen ala​
Tilastovuosi

Ulkomaalaisten suorittamat tutkinnot

Ulkomaalaisten opiskelijoiden tilastovuoden aikana suorittamat ammattikorkeakoulututkinnot ja ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.

Ammattikorkeakoulu
Koulutuksen maakunta
Koulutusala
OKM ohjauksen ala
Tilastovuosi

Kansainvälinen liikkuvuus​

Opiskelija- ja harjoittelijaliikkuvuus

Opiskelija- tai harjoitteluvaihtoon tilastovuoden aikana osallistuneet. Raportit sisältävät sekä Suomesta lähteneet että Suomeen saapuneet opiskelijat ja harjoittelijat. Sekä alle 3 kk vaihdot että yli 3 kk vaihdot. Vuoden 2016 tiedoista lähtien tietosisältö on runsaampi koulutusluokittelujen osalta, ks. tarkemmat tiedot raporttiseliteestä. 

Ammattikor​keakoulu
OKM ohjauksen ala
Maanosa
Tilastovuosi

Opettaja- ja asiantuntijaliikkuvuus

Opettaja- ja asiantuntijavaihdon vuorokausien lukumäärä tilastovuonna. Raportilla esitetään sekä ammattikorkeakoulujen henkilökunnan vierailut ulkomaille että ulkomaalaisista korkeakouluista tehdyt vierailut Suomeen.

Ammattikorkeakoulu
Maanosa
OKM ohjauksen ala
Tilastovuosi​​​​

​​​​Ammattikorkeakoulujen uudet ulkomaalaiset opiskelijat