Skip Navigation LinksAmmattikorkeakoulutus > Uraseuranta
Uraseuranta
​Ammattikorkeakoulujen uraseurantaa tehdään viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Kyselyn tarkoituksena on selvittää ammattikorkeakouluista valmistuneiden työuria, työmarkkinatilannetta ja tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon. Osaa kysymyksistä käytetään myös ammattikorkeakoulujen laadullisen työllistymisen mittarina. Näiden kysymysten perusteella määräytyy 3 % ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta.

Huom! Raporteille on tehty tietosuojaus, jos sivulla ei ole toisin mainittu. Henkilöitä koskevat lukumäärät 1–4 näytetään arvona "1-4", eikä vastaavia laskennallisia tunnuslukuja (esim. keskiarvo) ilmoiteta. Neljää suuremmat lukumäärät pyöristetään lähimpään kolmella jaolliseen lukuun. Prosenttiosuudet lasketaan suojatuilla lukumäärillä.

Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely

Rahoitusmalli

Raportin aloitusnäkymään on valittu ammattikorkeakoulujen laadullisen työllistymisen mittarina käytetyt kysymykset (rahoitusmallikysymykset) ja niiden pisteet. Koko kyselyn sisällön saa näkyviin poistamalla rahoitusmallikysymysten suodatuksen raportin vasemman reunan suodattimista.


Katso vinkkejä ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyn tulosten tarkasteluun ohjevideolta.

Graafi: ​Uraseurantakyselyn ammattikorkeakoulukohtaiset vastausprosentit. Kysely toteutettiin vuonna 2014 AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille.
Uraseurantakyselyn ammattikorkeakoulukohtaiset vastausprosentit. Kysely toteutettiin vuonna 2018 AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille.