Skip Navigation LinksEnnakointi > Tutkintoennuste

Tutkintoennuste

Raportissa ennakoidaan uusien ammatillisesta koulutuksesta, ammattikorkeakoulutuksesta ja yliopistokoulutuksesta valmistuvien tutkintojen määrää vuonna 2030. Ennakoidut tutkinnot ovat ammatillinen perustutkinto, ammattikorkeakoulututkinto ja ylempi korkeakoulututkinto (yliopisto) ikäryhmästä 15–64-vuotiaat. Lisäksi ennakoidaan valmistuneista suoraan työvoimaksi siirtyvien henkilöiden määrää. 

Ennakointitulokset esitetään vuosikeskiarvona koulutusalan tarkkuudella.

Uusien valmistuvien tutkintojen määrässä huomioidaan Vipusen koulutussektori- ja -alakohtaiset aloittajatilastot sekä tiedot koulutuksen läpäisyasteesta ja valmistuneiden työvoimaosuudesta. Ammattikorkeakoulututkintojen laskennassa on huomioitu monimuotototeutuksessa viiden viimeisen tilastovuoden aikana aloittaneista vain 15–34-vuotiaat. Suoraan työvoimaksi siirtyvien määrässä huomioidaan lisäksi moninkertaisesti kouluttautuvien määrä samalla sektorilla.

Viitearvona esitetään tutkintotuotoksen keskiarvo tilastovuosilta 2020–2022. Viitearvossa on huomioitu valmistuneet tutkinnot ilman valmistuneiden työvoimaosuutta.

Ladattavassa tiedostossa esitetään yksityiskohtaisempi ennakointitulos.
Lataa tiedosto